Protos Tempranillo BIO

12,90 s DPH

Suché červené víno, plne BIO organické. Certifikované na označenie BIO, ocenené na medzinárodne uznávanej súťaži.

[add_to_cart id="905" show_price="false"] [elementor-template id="2190"]
Online vinotéka - španielske víno na fortunka.sk Chuť na lesného ovocia s miernym korenistými tónmi a kakaom vytvára v ústach veľmi príjemný pocit. Navodzuje uvoľnujúci príjemný pocit, stvorené pre chvíle pohody. BIO víno sa vyrába z odrody Tempranillo z akreditovaného ekologického poľnohospodárstva. Zreje 14 mesiacov.
Odporúčané jedlo: Pečené jahňacie mäso, talianske jedlo (pizza, bolonské špagety, lasagne), paella, dusené mäso, polozreté syry.
medzinárodné vinárske ceny International Organic Wine Award - Internationaler bioweinpreis - WINE System AG - Nemecko: Zlatá medaila
  Obsah alkoholu: 14,5% obj. Optimálna teplota servírovania: 17 °C Certifikované BIO vína skladom Expedujeme do nasledujúceho pracovného dňa

Na sklade

Skladové číslo 8420342002814-2019-1 Kategória Značky , , , ,

Popis

Víno z akreditovaného ekologického poľnohospodárstva. Prírodné BIO víno je zárukou pravosti čistého vína, s dôrazom na tradičný spôsob výroby.

Všetci si pri poháriku vínka prajeme „Na zdravie“. Aby to neostalo iba pri želaní, tí, ktorí hľadajú víno pestované a vyrábané zdravým spôsobom, siahnu práve po BIO vínach.

Vo vinárstve nie je prívlastok BIO žiadnym módnym výstrelkom. Práve naopak, ak niekto chce vyrábať a predávať BIO vínapodlieha prísnej kontrole. Takto je zaručené, že BIO víno bude skutočne kvalitné, šetrné k prírode a bez chémie, ktorá tam nepatrí.

BIO víno – zdravší variant bez chémie

Je nepochybné, že BIO víno je zdravšie. Už len kvôli spôsobu výroby. Hrozno na BIO víno musí byť pestované bez použitia cudzorodých látok. Pri výrobe sa nesmú používať šľachtené kvasinky, umelé stabilizátory ani enzýmy. Výrobcovia nepoužívajú žiadne geneticky modifikované prípravky. Výroba musí byť čisto prírodná a ekologická.

Takéto víno je vypestované organickým spôsobom a obsahuje vyšší podiel zdraviu prospešných antioxidantov, ktoré sa do neho dostali prirodzenou formou

Prísna kontrola označenia BIO

Aby bolo víno považované za BIO (a nielen na obale, ale v skutočnosti), musia výrobcovia splniť prísne kritéria. Nezávislí kontrolóri sa k nim vracaujú každý rok a dôrazne skúmajú  spôsoby pestovania, spracovania aj plnenia. BIO vinohrady nesmú byť v blízkosti priemyselných zón alebo hustej cestnej zástavby. Až potom získajú medzinárodne uznávaný certifikát.

Víno je pôžitok, ktorý nám prináša príroda, a preto je potrebné sa jej za to poďakovať. Producenti preto dbajú na životné prostredie a tvorbu odpadu. Všetko s cieľom priniesť kvalitné víno a pritom neublížiť prírode okolo seba.

Ďalšie informácie

Aromatickosť (0-10)

5

Druh vína

Červené víno

Ľahké - husté (0-10)

6

Svieže - korenisté (0-10)

2

Jemné - Kyslé (0-10)

5

Objem

0,75l

Ostrosť

Vysoká

Ovocná chuť (0-10)

7

Ročník

2019

Sladké - suché (0-10)

5

Jemná - trvácna (0-10)

5

Zretie

14

Odroda vína

Výrobca

Bodegas Protos

Obsahuje siričitany

Áno

Recenzie

Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.

Pridajte prvú recenziu pre “Protos Tempranillo BIO”

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Víno z akreditovaného ekologického poľnohospodárstva. Prírodné BIO víno je zárukou pravosti čistého vína, s dôrazom na tradičný spôsob výroby.

Všetci si pri poháriku vínka prajeme „Na zdravie“. Aby to neostalo iba pri želaní, tí, ktorí hľadajú víno pestované a vyrábané zdravým spôsobom, siahnu práve po BIO vínach.

Vo vinárstve nie je prívlastok BIO žiadnym módnym výstrelkom. Práve naopak, ak niekto chce vyrábať a predávať BIO vínapodlieha prísnej kontrole. Takto je zaručené, že BIO víno bude skutočne kvalitné, šetrné k prírode a bez chémie, ktorá tam nepatrí.

BIO víno – zdravší variant bez chémie

Je nepochybné, že BIO víno je zdravšie. Už len kvôli spôsobu výroby. Hrozno na BIO víno musí byť pestované bez použitia cudzorodých látok. Pri výrobe sa nesmú používať šľachtené kvasinky, umelé stabilizátory ani enzýmy. Výrobcovia nepoužívajú žiadne geneticky modifikované prípravky. Výroba musí byť čisto prírodná a ekologická.

Takéto víno je vypestované organickým spôsobom a obsahuje vyšší podiel zdraviu prospešných antioxidantov, ktoré sa do neho dostali prirodzenou formou

Prísna kontrola označenia BIO

Aby bolo víno považované za BIO (a nielen na obale, ale v skutočnosti), musia výrobcovia splniť prísne kritéria. Nezávislí kontrolóri sa k nim vracaujú každý rok a dôrazne skúmajú  spôsoby pestovania, spracovania aj plnenia. BIO vinohrady nesmú byť v blízkosti priemyselných zón alebo hustej cestnej zástavby. Až potom získajú medzinárodne uznávaný certifikát.

Víno je pôžitok, ktorý nám prináša príroda, a preto je potrebné sa jej za to poďakovať. Producenti preto dbajú na životné prostredie a tvorbu odpadu. Všetko s cieľom priniesť kvalitné víno a pritom neublížiť prírode okolo seba.

Na sklade